divendres, 7 de desembre del 2018

16è aniversari del Casal Popular Boira Baixa de Manlleu




















“Que no siguem a presó, no vol dir que siguem lliures" (Selahattin Demirtas, HDP Kurdistan)

Fa 16 anys que cada mes de desembre, cada hivern, recordem com un grup de joves va començar un projecte que ha arrelat amb força a Manlleu. No eren temps fàcils pel moviment popular i independentista, tampoc ho són ara. Vam créixer envoltats de la impunitat amb què actuava l’extrema dreta, com ara, i vam teixir xarxa arreu dels Països Catalans en un moment on l’independentisme de base i popular era reprimit i atacat pel poder judicial i policial de l’estat espanyol i francès, com ara.

Ara, 16 anys després, creiem necessari fer memòria de què passava per poder seguir endavant. Era l’abril de 2003 quan detenien tres joves de Torà sota la llei antiterrorista i eren torturats per l’estat i “segrestats” durant més de dos mesos. També va ser aquell mateix any, el 18 de novembre de 2003, que va tenir lloc la vista al Tribunal Europeu de Drets Humans per la denúncia de tortures contra l’estat espanyol durant les detencions d’independentistes l’any 1992. Un any més tard s’aprovava la sentència, que condemnava l’Estat espanyol per violació de l’article 3 del Conveni Europeu de Drets Humans, per l’absència d’una investigació oficial “efectiva” de les denúncies de tortures per part de les autoritats espanyoles.

Aquests dos fets s’hi podrien sumar desenes d’identificacions i detencions a la dissidència política que ha suposat una escola constant per aprendre a no retrocedir. Ara de nou hi ha preses polítiques i exiliades, i ara més que mai fer memòria ens ha de servir per no fer cap pas enrere. Tornar a teixir complicitats poble a poble, omplir de vida i lluita els carrers de cada barri i generar espais, com el Casal Popular Boira Baixa, que ens porten a crear vincles entre totes les lluites. Avui a Manlleu som moltes les que participem de diferents col·lectius de l’Esquerra Independentista i de moviments socials, avui a Manlleu podem dir que hem arrelat amb força gràcies a moltes llavors. Seguim, un any més, per canviar-ho tot.

Activitats:


- Repintada del mural "A Manlleu som tal com som"

Dissabte, 8 de desembre 2018 / 16h

- Concentració de suport a les preses polítiques i exiliades + lectura del manifest de l'aniversari

Dilluns, 10 de desembre 2018 / 20h / a la Plaça Fra Bernadí Manlleu

- Taller de tions

Dijous, 13 de desembre 2018 / 17h / a la ludoteca Plaça Fra Bernadí Manlleu

- El Militant. Concurs de preguntes sobre l'Esquerra Independentista
Divendres, 14 de desembre 2018 / 22.30h / al Casal Boira Baixa de Manlleu

- Xerrada "El Rif: un territori entre la repressió i la resistència" + tast de pastes i tes marroquins amb RACHID BEN ALI, del Comitè de Moviment rifeny de Girona i YOUSSEF MOUSSAOUI, del Comitè Català de suport al Rif
Dissabte, 15 de desembre 2018 / 19h / al Casal Boira Baixa de Manlleu

- Gran sopar d'aniversari + VI olimpíades populars + Concert d'ASCENSA FURORE (rap, Vallcarca)
Dissabte, 22 de desembre 2018 / 21h / al Casal Boira Baixa de Manlleu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada