dilluns, 8 de maig del 2017

Vermut Glosador a la Trobada de Casals i Ateneus a Manlleu




















Corrandes, garrotins o la glosa de les illes
… tot això és el que podreu trobar al Vermut Glosador que es farà el proper diumenge 14 de maig a la Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans que tindrà lloc a Manlleu.

L'acte, obert a tota la població, començarà a les 12 del migdia, al carrer davant del Casal Popular Boira Baixa de Manlleu. Hi trobareu cantaires de primera fila dels Països Catalans. Na Maribel Servera vinguda des de Mallorca, considerada de les millors glosadores dels Països Catalans, fa improvisació amb molt de contingut i sentit poètic. En Farri, figura consolidada del panorama glosador Principatí, amb un ampli repertori de melodies, capaç de cantar qualsevol cosa, fer girs impressionants, múltiples interpretacions i captar qualsevol situació del seu voltant. En Carolino, patriarca de les corrandes, vingut directament de Folgueroles, improvisa sobre qualsevol tema, sense límits, amb les taules que només dóna l’experiència. La Meg, figura emergent, actual reina de la glosa, la seva veu cuidada, fresca i sensible et transporta cap a on ella vol.

Aquests quatre cantadors aniran acompanyats de la Guida Sellarès Buscart, acordionista virtuosíssima, prestigiosa i amb un directe brutal. També la ponicana, posant a prova qui canta, sorprenent-los amb temes i melodies, que els farà brillar o enredar-los. Aquest paper anirà a càrrec de la Immaculada Tubau Prat, amant de la cançó improvisada i promotora de trobades setmanals a l’Ateneu de Manlleu.

L’acte consistirà en posar a prova als cantaires amb diverses melodies, des de les més conegudes fins a les més poètiques. Proposar-los temes oposats entre ells per crear un ric debat o més ben dit: un combat de paraules.

L'espectacle està garantit i obert a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada