dimarts, 4 de setembre del 2018

Comunicat | Nou atac feixista al Casal Popular Boira Baixa


foto de Casal Popular Boira Baixa.Aquesta matinada el Casal Popular Boira Baixa de Manlleu ha patit un nou atac. El cartell que dóna la benvinguda al nostre espai col·lectiu ha estat arrancat i robat i el mural per reclamar la llibertat de la companya Anna Gabriel i la resta de preses polítiques i exiliades ha estat malmès amb oli de cotxe. A més, com a conseqüència del vessament d’aquests líquids, diversos gats que es trobaven allà han resultat tacats. Fa mesos que el Casal es troba en el punt de mira del feixisme —havent estat objecte d’almenys 5 atacs a la façana—, i això no és cap casualitat. La societat que volem construir és l’antítesi de tot allò que ells representen i que no ens hem de cansar de denunciar i combatre ni un segon.

Malauradament, no es tracta de fets aïllats. Al llarg dels darrers mesos, a Manlleu han tingut lloc un nombre preocupant d’accions de caire feixista, com ara les perdigonades contra persones que defensaven el col·legi Puig-Agut les nits prèvies al Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, l’accés d’un conegut ultra al balcó de l’Ajuntament el passat 12 d’octubre per retirar l’estelada i substituir-la a la força per una bandera espanyola, les provocacions i intimidacions en actes antirepressius o els atacs reiterats a murals per la llibertat de les preses i presos polítics i a espais com el nostre casal popular.

Tot plegat està tenint lloc en un context d’impunitat creixent de l’extrema dreta, que actua desbocada amb total complicitat i connivència amb les institucions de l’Estat espanyol, els seus partits polítics i cossos policials i els mitjans de comunicació que apuntalen el règim del 78. Davant de tot això, no reconèixer el problema i amagar-lo o relativitzar-lo és contribuir a la impunitat dels agressors i donar-los ales.

El Casal Popular Boira Baixa és i seguirà sent, sense por, un punt de trobada per l’alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans; un espai des d’on contribuir a teixir el barri, el poble i el país des de baix a l’esquerra i fer xarxa per recuperar les places i carrers; un alberg de somnis i il·lusions compartides amb la memòria sempre com a brúixola. Si alguna cosa hem après de la nostra història del segle passat és que el feixisme avança si no se’l combat, i no estem disposades a concedir-li cap escletxa ni descans.

Manlleu serà la tomba del feixisme.

Manlleu, Països Catalans.
4 de setembre de 2018.

foto de Casal Popular Boira Baixa.

foto de Casal Popular Boira Baixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada