divendres, 29 de setembre del 2017

Col·loqui sobre el Referèndum al mercat de Manlleu












El passat dissabte 23 de setembre l’Esquerra Independentista de Manlleu va organitzar un col·loqui sobre el referèndum d’autodeterminació de Catalunya a davant el Mercat Municipal de Manlleu.

L’acte va comptar amb la presència de Javi García, membre del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT); Bouarfa Aouragh i Mohamed Saber L. del comitè de defensa del pobre rifeny i Tamia Maestre i Toni Rubia, militants de l’assemblea local de la CUP de Manlleu.

Durant l’acte van donar a conèixer les seves respectives lluites així com el seu punt de vista sobre la situació política catalana i el referèndum de l’1 d’octubre. D’altra banda, les persones assistents van poder participar interpel·lant directament les ponents o bé donant la seva opinió sobre els temes tractats.

Javier Garcia del Sindicat Andalús de Treballadors va ser l’encarregat d’iniciar el col·loqui. En la seva intervenció va defensar el referèndum de l’1 d’octubre com una eina esperançadora que podria facilitar al poble català a exercir la seva sobirania des de totes les vessants. Per altra banda, va afirmar que el referèndum podria suposar un estimul per l'emancipació de la resta de pobles de l’Estat espanyol.

Els activistes rifenys Bouarfa Aouragh i Mohamed Saber van parlar de la situació política i social al Rif, de les reivindicacions del poble rifeny i de la repressió que aquest patia per part de la monarquia i l'exèrcit marroquí.

Pel que fa al referèndum català, Bouafra per una banda, va mostrar el seu malestar per no poder votar a causa de les restriccions de l’actual legislació. Seguidament va defensar que els drets socials, laborals i polítics han de ser aspectes prioritaris a la nova república.

La Tamia, militant de la CUP de Manlleu, va parlar de la necessitat que de cara a l’1 d’octubre la població es mobilitzi pacíficament i sense por, al seu entendre durant els dies que falten fins a la celebració del referèndum cal omplir els carrers per poder votar i si s'escau anar a la vaga general que des d’alguns sectors socials ja s’està convocant de cara al dia 3 d’octubre.

També va fer referència al paper clau que ha de tenir la dona en la nova república, en aquest sentit va afirmar que la nova república ha de ser feminista.

Pel què fa a les intervencions del públic, es va interpel·lar als ponents demanant major informació sobre la realitat del poble rifeny o sobre el posicionament a favor de l'autodeterminació dels pobles des del punt de vista d’una persona andalusa. Altres intervencions van anar orientades a fer crides a la vaga general i a la mobilització ciutadana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada