dimecres, 9 de desembre del 2015

Comunicat en relació a l’atac homòfob al mural de reivindicació dels drets LGTBI

Ahir, 8 de desembre del 2015, en el marc dels actes de celebració del 13è aniversari del Casal Popular Boira Baixa, membres del col·lectiu vam pintar un mural conjuntament amb La Xinxa, el grup feminista de Manlleu i TalComSom, l’associació LGTBI de la Catalunya Central que reivindicava la llibertat sexual. Avui, tan sols un dia després de la realització del mural, ha aparegut guixat i amb una frase de marcat contingut homòfob. Des de les organitzacions que vam pintar el mural rebutgem frontalment aquest atac homòfob, i ens emplacem a seguir treballant incansablement perquè fets d’aquest tipus no es tornin a produir. Actes com aquest demostren que encara queda molta feina per fer al nostre poble per aconseguir, veritablement, que a Manlleu tothom pugui estimar lliurement a qui vulgui, com vulgui i quan vulgui. 

Alhora, volem remarcar que aquest no és un atac aïllat; es tracta d’una de les manifestacions de la moral conservadora, malauradament encara hegemònica a la nostra societat, que rebutja qualsevol acte que surti de la monogàmia i l’hetereonormalitat, és a dir, de les pautes, models i conductes que ens han volgut impossar culturalment. Són moltes les actituds i imposicions que diàriament atempten als drets LGTBI, i moltes d’elles passen desapercebudes. 

Malgrat els vostres atacs, seguirem sent tal com som. A Manlleu i arreu, rebentem tots els armaris! Per la llibertat sexual: plantem cara al l’heteropatriarcat! Cap agressió sense resposta!

Casal Popular Boira Baixa de Manlleu
La Xinxa, grup feminista de Manlleu
TalComSom, associació LGTBI de la Catalunya Central.

9 de desembre del 2015 
Manlleu, Països Catalans

Imatge del mural atacat

Imatge del mural atacat amb la pintada homòfoba al costat

Imatge del mural acabat de pintar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada