dissabte, 30 d’agost del 2014

Recollida de medicaments per Gaza




















Catalunya amb Gaza
Campanya de recollida de medicaments

Punt de recollida de medicaments a Manlleu: 
Casal Popular Boira Baixa de Manlleu (caps de setmana). Fins els 30 de setembre.

Una vegada més la població de Gaza està essent castigada. Dramàtiques imatges captades per les càmeres de televisió són mostrades a diari en diversos informatius a món. Però, amb tot, el que importa és la gran quantitat de persones que continuen patint sota les bombes.

La Franja de Gaza és un territori de 365 km2 (com la superfície del Maresme) en el que hi viuen 1,6 milions de persones, dels quals 1,2 milions són refugiades.

Des de 2006, la població palestina resident a la franja de Gaza, viu completament bloquejada per aigua, mar i terra en el que, després de 8 anys, s'ha convertit en el bloqueig més llarg de l'historia en el que ja es coneix com a la presó a l'aire lliure més gran del món.

Les polítiques d'ocupació portades a terme per l'Estat d'Israel, han portat a milers de palestins a viure sota la pobresa més absoluta. Segons dades del passat mes de maig, el 65% de les famílies a la Franja de Gaza pateixen inseguretat alimentària i el 80% de la població total depèn d'ajuda humanitària.

Els recents bombardejos realitzats per Israel han incrementat encara més aquestes xifres, provocant una situació humanitària d'extrema gravetat: 400.000 palestins han estat desplaçats per culpa de la destrucció total o parcial de les seves cases; només el 30% de les necessitats d'electricitat estan cobertes, afectat directament al servei ofert pels hospitals i amb talls de llum constants; hi ha escassetat d'aigua potable, ja que la xarxa de subministres no ha estat reparada...

Com a territori ocupat, Gaza depèn de la voluntat de l'ocupant (en aquest cas, Israel) per al seu desenvolupament i supervivència a curt plaç. És el govern israelià qui hauria d'estar reparant les infraestructures i proporcionant l'ajuda humanitària necessària. No ho està fent.

Una crida d'urgència arribada des de Gaza ha provocat la reacció de diverses persones i col·lectius a Catalunya que hem creat el Comitè de Voluntaris Humanitaris i acabem de fer pública la campanya 'Catalunya amb Gaza'. Aquesta campanya té la finalitat de recollir medicaments i material sanitari per tal d'ajudar a la població civil de Gaza i que serà enviat el proper mes d'octubre a través de l'ONG catalana Conductors Solidaris.

Ens dirigim a la població de Catalunya fent una crida a la solidaritat. Animem a aquelles persones que ho desitgin, a sumar-se a la campanya 'Catalunya amb Gaza' aportant medicaments, participant com a voluntaris o facilitant punts de recollida. L'ajuda de tots és important!

voluntarishumanitaris.wordpress.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada