dijous, 28 d’agost del 2014

Desobediència, independència, Països Catalans - 10 setembre Vic


































Desobeïm pel referèndum, per la independència, pels Països Catalans!

VIC, 10 de setembre de 2014:

19.45h Manifestació i marxa de torxes a la plaça del Carbó.
20.30h Acte polític davant de la placa commemorativa a Bac de Roda (rambla de les Davallades).

Organitza: CUP Alt Ter, Arran Osona, SEPC Osona, COS Osona, Endavant-OSAN Osona, MDT Osona, Casal Popular Boira Baixa

Com cada any, a la vigília de l’11 de setembre, l’esquerra independentista d’Osona i el Ripollès sortim al carrer per recordar als Estats espanyol i francès que, després de més de tres-cents anys d’ocupació, d’esquarterament territorial i d’imposicions que pretenien esborrar-nos com a nació, l’anhel de tots i totes les compatriotes que van entregar la vida per la llibertat dels Països Catalans, segueix, avui aquí, ben viu amb tots nosaltres.

Han sigut més de tres segles de resistència col·lectiva, per a salvaguardar la nostra llengua i la nostra cultura, la nostra identitat com a nació. La nostra voluntat d’existir. La nostra voluntat de reeixir, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Una lluita incansable, per aconseguir la plena llibertat nacional, en la consecució de la independència, el socialisme i l’alliberament de gènere als Països Catalans.

Però aquest 2014, no és un any més. Enguany, tres-cents anys després de la caiguda de Barcelona, en aquesta part del país, se’ns presenta un gran repte col·lectiu: el 9 de novembre, el Principat de Catalunya decidirà sobre la seva independència. Una oportunitat històrica per exercir el dret a l’autodeterminació. Per construir una nova república que sigui il·lusionadora per al poble treballador i un revulsiu de consciència emancipadora per al conjunt dels Països Catalans. Una oportunitat que no ens deixarem arravatar per les elits de sempre, ni a base de prohibicions, ni de coaccions, ni de renúncies, ni de pactes de cap mena.

Perquè l’esquerra independentista ho tenim clar: el 9 de novembre celebrarem el referèndum tant sí com no. Dipositarem el Sí-Sí a la llibertat, tant sí com no. És l’hora de les urnes, l’hora que el poble expressi democràticament la seva voluntat, i res ni ningú ho podrà impedir. Perquè tenim clar que ja no valen pedaços, ni mitges tintes. Sabem que no ens ho posaran fàcil, però també sabem que hi tenim tot el dret. I, per això, no ens deixarem doblegar, ni intimidar. Desobeirem la negació dels nostres drets democràtics, desobeirem les prohibicions que vulguin silenciar la voluntat del poble. Tenim el dret a decidir, i decidirem.

I de la mateixa manera que tenim clar que el 9 de novembre ens expressarem a les urnes, també ens comprometem a seguir la nostra lluita el dia 10. I l’11, i el 12, i així fins a aconseguir la victòria final. Perquè volem la independència per canviar-ho tot. Perquè volem una república lliure de la subordinació als poders financers i a l’Europa del capital i la guerra, que sigui solidària amb tots els pobles del món. Volem la independència plena, on el poble treballador sigui el veritable sobirà, i no descansarem fins que assolim la construcció d’una societat justa i igualitària, en uns Països Catalans unificats.

Visca la terra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada