dijous, 29 de maig del 2014

Presentació del SEPC Osona




















El proper dissabte dia 31 de maig tindrà lloc la presentació de la territorial del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans d’Osona -que actualment està conformada pel nucli de la UVIC, format aquest inici de curs, i 3 nuclis de secundària: el SEPC Jaume Callís, a Vic, amb més d’un any de vida, el SEPC Miquel Martí Pol, nascut el febrer a Roda de Ter i el SEPC Manlleu -nascut també el passat febrer- al Casal Popular Boira Baixa de Manlleu.

L’acte començarà a les 7 del vespre amb la presentació dels diferents nuclis del Sindicat a la comarca i les diferents realitats locals des de les que es treballa, així com també els diferents projectes, campanyes i accions portades a terme o previstes als diferents centres educatius osonencs on actualment tenim presència. Seguidament, una militant membre del Secretariat Nacional del Sindicat exposarà els principis i objectius pels quals lluitem i treballem dia a dia i colze a colze als centres educatius dels Països Catalans les i els membres del SEPC.

Un cop acabada la presentació, us convidem a totes i a tots a participar a la Cafeta per l’autogestió de la territorial osonenca del nostre Sindicat, tindrem pintxos i aigua de València per tothom a partir de les 21:00h, i PD Berni i PD Pits posaran el toc musical a la jornada amb música de la terra a partir de les 23:00h.

Qui som? El SEPC som l’organització estudiantil de l’Esquerra Independentista. Tenim l’ambició i la voluntat d’esdevenir l’eina de referència de totes i tots els estudiants dels Països Catalans per la seva autoorganització, formació i presa de consciència en la defensa dels nostres drets com a estudiants, com a persones i com a poble.

Què volem? Treballem per la construcció d’un marc educatiu propi per al nostre poble, sense renunciar a cap part de la nostra nació: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó treballem dia a dia i colze a colze per construir l’educació del poble i per al poble, des d’una òptica netament d’esquerres. Tenim presència a la majoria d’universitats dels Països Catalans i a més d’un centenar de centres de secundària. Encarem les nostres lluites al voltant de 5 grans eixos, que considerem irrenunciables per aconseguir un marc educatiu públic al servei de les classes populars del poble català:

Per un ensenyament públic: volem un ensenyament que garanteixi la igualtat d’oportunitats real per a totes i a tots, que ens permeti accedir al coneixement sense traves acadèmiques, burocràtiques ni econòmiques. L’ensenyament és un dret i no un privilegi, per tant, entenem que ha de ser d’accés universal, gratuït i gestionat única i exclusivament per l’administració pública, sense concessions ni intromissions de cap tipus de capital privat.

Per un ensenyament català: entenem que cada poble del món té el dret a organitzar i regular el seu propi sistema educatiu. És per això que des del SEPC treballem des de tots els fronts per bastir un model educatiu propi per al nostre poble: els Països Catalans. Apostem per un ensenyament en català tant en llengua com en continguts, entenem que la llengua catalana ha de ser la única llengua vehicular a l’ensenyament. Com a organització estudiantil de l’Esquerra Independentista que som, defensem la ruptura amb els estats espanyol i francès per aconseguir d’una vegada per totes la independència del nostre poble i acabar així amb els més de 300 anys d’imposicions i agressions que el poble català està patint encara a hores d’ara.

Per un ensenyament popular: des del SEPC defensem i treballem per un model educatiu transversal, multidiciplinari i integrador de les diferents dinàmiques socials que envolten instituts i universitats, amb un model pedagògic democràtic i participatiu, allunyat de la rididesa tradicional, i que vagi encaminat a fomentar l’esperit crític de les i els estudiants.

Per un ensenyament antipatriarcal: entenem els llocs d’aprenentatge com a bons espais on difondre el missatge antipatriarcal. Des del SEPC i des del conjunt de l’Esquerra Independentista treballem per assolir la igualtat total i real de sexes i acabar amb el patriarcat. Així doncs, apostem per la coeducació com a millor model educatiu per assolir els nostres objectius. Només una educació no sexista podrà canviar la societat masclista hegemònica. Tanmateix, també reivindiquem que el nostre ensenyament ha de tenir un paper fonamental per avançar en la normalització de les diferents opcions sexuals.

Per un ensenyament de qualitat: exigim un model educatiu que no mesuri la qualitat educativa exclusivament per la seva eficiència, sinó que inclogui criteris acadèmics i de socialització del coneixement. Entenem que els i les estudiants no poden ser tractades com a consumidores de coneixement o com a clientes de l’empresa en la que estan transformant el nostre sistema educatiu, sinó com a persones en formació. Aquest model educatiu ha de promoure i partir de models educatius racionals i amb bases científiques sòlides, defugint de vells dogmatismes. Des del SEPC també treballem per assolir la laïcitat en l’ensenyament.

Perquè serem el pitjor malson d’aquells que volen privatitzar, mercantilitzar i espanyolitzar la nostra educació, a Osona plantem cara!

Us esperem a totes i a tots a la presentació del SEPC Osona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada