dijous, 15 de maig del 2014

Nit Solidària amb les encausades de Mallorca



































Aquest divendres 16 de maig celebrarem al Casal Popular Boira Baixa de Manlleu una jornada solidària amb les Encausades per l'ocupació pacífica de la Conselleria d'Educació de Mallorca, que un grup d'estudiants van portar a terme el 22 de maig del 2012 per reivindicar un ensenyament de qualitat i en català.

A partir de les 21h, vine al Casal a mostrar el teu suport a les encausades i a posar el teu granet de sorra a la campanya de suport! Tindrem entrepans de sobrassada i formatge i gots de pomada a preus populars! Els beneficis aniran destinats a la campanya de suport a les represaliades.

Perquè serem el pitjor malson d'aquells que volen privatitzar, mercantilitzar i elititzar l'educació als Països Catalans. Perquè la solidaritat és la nostra millor arma! Us hi esperem a totes i a tots!

Organitza: Casal Popular Boira Baixa de Manlleu i SEPC Manlleu.

#divendresBoiraBaixa

-----

Manifest de la campanya (http://encausatsconselleria.wordpress.com/):

Ens retallen i ens acusen!

Vivim un moment marcat per una duríssima ofensiva retalladora. El govern neoliberal del PP, seguint el camí ja iniciat pel PSOE, aprofita una conjuntural majoria absoluta per esborrar, de la nit al dia, drets aconseguits gràcies a dècades de lluita.

El moviment estudiantil a la Universitat de les Illes Balears, respongué el curs 2011/2012 impulsant l’Assemblea UIB, un espai obert i radicalment democràtic que ha aconseguit posar en marxa mobilitzacions, vagues, accions i tot tipus d’activitats contra les retallades. La pujada de preus de matrícules, els límits de places, l’eliminació de serveis clau al campus, la reducció de personal, els atacs a la llengua, etc, tot retrocés imposat ha trobat una forta contestació per part d’unes estudiants que no s’han aturat de moure al llarg del curs. L’ocupació de la Conselleria el passat 22 de maig anà en la mateixa línia de lluita que s’havia mantingut els darrers mesos, però acabà amb la “paciència” de l’ara ex-delegat de govern José Maria Rodríguez, que posà en marxa un procés que ja ha imputat 46 joves acusats d’alteració de l’ordre.

Malgrat la dura manipulació mediàtica portada a terme per diaris com El Mundo, la Razón o ABC, l’acció que ocupà la Conselleria fou totalment pacífica i ordenada. Només la violenta reacció per part d’alguns alts càrrecs, com Ana Rodríguez, cap de gabinet del Conseller Bosch, sortí d’aquesta tònica. L’acció fou una de tantes en un context de retallades en quasi tots els àmbits socials, retallades que sí que constitueixen una autèntica expressió de violència en tant que condemnen milers de persones a l’atur i a la misèria.

Estam, doncs, davant d’un cas més de persecució política, no gaire diferent a tots els que s’estan donant actualment a la nostra illa, en un intent d’atemorir i desactivar els moviments socials. Exigim l’absolució dels 46 encausats per l’Ocupació de la Conselleria d’Educació: la seva acció no-violenta responia a tot un clam social en defensa de l’educació pública, popular i de qualitat davant del desmantellament accelerat que força el PP.

Cridam a la societat civil mallorquina en el seu conjunt a sumar forces i donar suport a la campanya per l’absolució dels encausats per l’ocupació de la Conselleria. Si l’educació és el futur, cal lluitar per aquesta ara més que mai. Davant la repressió als estudiants que lluiten, la millor defensa és la nostra solidaritat.

Ens retallen i ens acusen, absolució encausades conselleria!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada