dilluns, 5 de setembre del 2011

Marxa dels Vigatans - 10 de setembre



































Marxa dels Vigatans.
Columnes de caminadors d'arreu de la comarca fins a Vic. 10 de setembre de 2011

Columna de MANLLEU
Sortida a les 5 de la Plaça Fra Bernadí
Lectura d'un manifest abans de sortir

Els actes de la Diada Nacional de Catalunya que Òmnium Cultural d'Osona us proposa per novè any consecutiu estan pensats amb la voluntat aglutinadora i intergeneracional. Volem que els Fets del 1714 es puguin commemorar d'una manera solemne i, al mateix temps, popular, oberta a tothom. Pretenem que siguin memòria a partir de la qual anar avançant cap a la recuperació de les nostres llibertats nacionals.

Per això mateix és clau la participació des de tots els pobles de la comarca, fent columnes de caminadors compromesos amb la seva terra.

Hi haurà columnes de caminadors des de molts pobles de la comarca que sortiran a la tarda vespre cap a Vic, per poder arribar a les 21h a l'acte d'homenatge a Bac de Roda, i lliurar la Flama dels Vigatans que dóna inici a la marxa de torxes. Els penons i els personatges seguiran la marxa cap a la plaça de la Catedral on es el diàleg del compromís infant-homenatjat, la crema simbòlica del Decret de Nova Planta i el tribut a la persona homenatjada, enguany l'insigne patriota vigatà, Joan Freixenet i Felisart. Es llegeix el manifest de la Comissió i clouen els himnes. Seguidament comença la festa amb gegants, castells, entrepans i begudes de la terra i el concert de Cesk Freixas.

La Marxa dels Vigatans és un acte de compromís amb la nostra llengua, cultura i país. Una marxa que enllaça el passat amb el present, i que s'obre al futur. Tot un poble que marxa cap a la seva llibertat.

Organitza: Òmnium Cultural d'Osona

Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada