divendres, 8 de desembre del 2017

15 anys del Casal Popular Boira Baixa de Manlleu




















15è aniversari del Casal Popular Boira Baixa de Manlleu
“La revolució no es fa, s’organitza”

Són 15 anys del Casal Popular Boira Baixa els que ens recorden que les llavors arrelen en el més profund de la lluita col·lectiva, que l’organització sempre és el primer pas per construir espais i lluites compartides. Si avui som on som –i cal recordar-ho sempre- és per unes quantes joves que vam decidir organitzar-nos, enlloc de conformar-nos, polititzar-nos, enlloc d’alienar-nos. Colze a colze vam veure néixer un casal que ha aixoplugat tantes i tantes lluites i que ha servit per crear una xarxa de contrapoder més i una força en resistència als Països Catalans.

Durant aquests 15 anys hem enfortit la lluita de base i l’assemblearisme com vam fer en la trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans del passat mes de maig a Manlleu. I aquest també és l’exercici que ha après el nostre poble quan ha calgut defensar el referèndum i la república, quan han calgut dues vagues generals per aturar el país. Des de baix i des del carrer els CDR han situat l’autoorganització popular com l’única sortida per enfrontar la repressió i per entendre que aquesta lluita parla sobre el nosaltres. Perquè malgrat tot som poble, república i autoorganització, som les protagonistes anònimes de totes les lluites.

Aquest hivern de nou toca organitzar-nos enmig de la repressió espanyola, de les urpes del patriarcat i de la deriva sense frens del capitalisme. Hi tornem una vegada més perquè l’autodefensa i la sororitat feminista ens han ensenyat que no és temps per rendir-nos, que entre unes i altres sempre ho podrem tot. Perquè som hereves de la tradició revolucionària d’autoorganització col·lectiva, de la matriu obrera de l’associacionisme. Organitzar-nos no vol dir res més que lluitar juntes, resistint i insistint contra el mateix mur. I seguir avançant cap al socialisme, el feminisme i totes les independències que volem construir perquè durant aquests 15 anys hem pres la humil decisió de no retrocedir.

Activitats 15è aniversari:

Dijous, 14 de desembre a la Plaça Fra Bernadí
- 17h TALLER DE TIONS

Divendres, 15 de desembre al Casal Popular Boira Baixa
- 20h Projecció del documental "ARRELS DE RESISTÈNCIA" + debat
- 21.30h SOPAR PALESTÍ
- 22.30h MILITANT, concurs de preguntes de l'Esquerra Independentista

Dissabte, 16 de desembre al Casal Popular Boira Baixa
- 14h DINAR D'ANIVERSARI
- Tot seguit OLÍMPIADES POPULARS

Divendres, 22 de desembre a la Carpa del Pavelló
- 19h FESTA PER LA REPÚBLICA
Organitzat conjuntament amb el CDR Manlleu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada