dimecres, 12 de febrer del 2014

Veneçuela i la revolució bolivariana



































El Casal Popular Boira Baixa de Manlleu organitza una xerrada sobre “Veneçuela i la revolució bolivariana”. L’acte anirà a càrrec de Marta Ballús i Xavier Generó, de Manlleu, i també de Roger Sànchez, autor del llibre “Una nova alba” de l’editorial Tigre de Paper i tindrà lloc el divendres, 21 de febrer, a les 8 del vespre al Casal manlleuenc.

Després de passar gairebé tres mesos a terres veneçolanes ens faran arribar les experiències viscudes: primerament al Campamento de Pioner@s de La Vega, Caracas, un projecte d’autogestió d’habitatges i d’integració i seguidament sobre l’actualitat política i social de Veneçuela.

Per altra banda el llibre de Roger Sànchez ens mostra des dels baixos fons de Caracas a les metgesses cubanes, des dels guerrillers colombians a Gabriel García Màrquez passant pel couchsurfing, els Casals Catalans, el Machu-Picchu, Che Guevara, la Santiago de Xile més rebel, el Boca Juniors i un llarg etcètera. Tot això, i molt més, és ben present a Una nova Alba, a destemps per l’Amèrica bolivariana. L’autor ens ofereix un trepidant llibre de viatges, un assaig crític i un lúcid exercici antropològic sobre l’Amèrica bolivariana, sobre un continent que es fa i es desfà permanentment.

Des d’una perspectiva catalana, el llibre traça un ampli recorregut per aquella Amèrica Llatina que en les darreres dècades ha recobrat el seu camí cap a la plena independència: la Veneçuela bolivariana, la Bolívia d’Evo Morales i l’Equador de Rafael Correa, però també per aquella Amèrica més desconeguda de les fàbriques ocupades d’Argentina, dels vells Tupamaros d’Uruguai o de la misèria més absoluta del Xile més neoliberal. Una "Nova alba" ens permet conèixer com viu i com pensa l’Amèrica bolivariana amb una visió crítica i desmitificadora que parteix de l’experiència del propi autor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada