dimarts, 17 de setembre del 2013

Festa del verro i la birra

Aquest proper divendres, 20 de setembre tindrà lloc al Casal Popular Boira Baixa la Festa del verro i la birra. Aquesta activitat neix a conseqüència de que no se'ns ha permès tenir una carpa a la Plaça participant de la Festa del Porc i la Cervesa com hem fet els últims set anys. Per la qual cosa, hem decidit sumar-nos a la festa des d'una altra perspectiva, defensant sempre allò pel qual hem lluitat, unes festes populars vives i participatives.

Us hi esperem a totes i tots!

FESTA DEL VERRO I LA BIRRA

20h Tast de cerveses artesanes "Boira Baixa"
Elaborades a Manlleu pel Casal Popular Boira Baixa.
Explicació del procés d'elaboració a càrrec d'Albert Sánchez i Jordi Vilaseca.
Gratuït.

21h Botifarrada popular i assortit de cerveses

22h Music Vastard














































Comunicat del Casal Popular Boira Baixa:

La Festa del Porc i la Cervesa tanca les portes a les entitats

Quan el vent ens ve en contra, cal trobar solucions i alternatives per poder seguir avançant i trobar espais de confluència popular, de participació sincera i activa de la gent que dia a dia fa possible que Manlleu sigui un sentiment col·lectiu. Concretament ens situem a les festes populars que activen la nostra gent, les nostres ganes de sentir-nos vius i la il·lusió per fer una societat on tots hi tinguem cabuda.

Aquest proper cap de setmana compartirem la Festa del Porc i la Cervesa de manera diferent. Provablement no ens mirarem als ulls com ens hauria agradat fer-ho i com hem fet aquests últims anys, directament a la parada que teníem a la Plaça Fra Bernadí, conversant, menjant i creant debat social, per seguir fent aquest camí junts.

Aquesta decisió ens ha arribat fa una setmana de mans de l’Ajuntament de Manlleu, que ens ha informat que a la Festa del porc i la Cervesa no hi tenen cabuda les entitats. Ells afirmen que l’objectiu és potenciar l’activació econòmica del sector. Ho respectem però no compartim apartar la part associativa d’aquesta festa, la qual ha demostrat any rere any ser un incentiu de participació cultural i dinamitzador actiu dels nostres carrers. La Festa també aposta per la millora de la qualitat i la professionalització de l’oferta gastronòmica. Destaquem doncs que no se’ns ha exigit qualitat per poder participar a la festa, directament se’ns han tancat les portes, sense valorar si la nostra aportació podia ser qualitativa o no. Tampoc se'ns ha permès inscriure'ns seguint els mateixos procediments requerits a qualsevol bar. Alhora, cal recordar que només eren tres les entitats que el darrer any han estat predisposades a participar d’aquest esdeveniment. No creiem que la nostra presència pugui distorsionar el camí que vol agafar la festa, sinó que ha de ser un incentiu per totes nosaltres.

Ens sumem a la festa, apostem que seguir teixint complicitats amb el nostre entorn, i per això des del Casal Popular Boira Baixa volem compartir un nou espai que serà la “Festa del verro i la birra”, que tindrà lloc el proper divendres dia 20 de setembre al mateix Casal. Durant la tarda i nit, us oferirem un tast de la cervesa artesana “Boira Baixa” produïda per membres de la mateixa entitat, una botifarrada amb assortit de cerveses i música amb Music Vastard.

Seguim i seguirem apostant per una implicació de la societat que dia a dia faci que les festes populars siguin un reflex sincer i real del nostre entorn, basat en la il·lusió col·lectiva de poder avançar junts cap a una societat més justa.

Casal Popular Boira Baixa de Manlleu
17 de setembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada