dijous, 25 d’abril del 2013

Moció d'homenatge a Guillem Agulló no admesa a Manlleu

En motiu del 20è aniversari de l'assassinat a mans d'un grup feixista del jove de Burjassot Guillem Agulló, militant de Maulets, des del Casal Popular Boira Baixa vam creure convenient proposar una moció d'homenatge on es demanava dedicar-li un espai a Manlleu.

El passat dilluns 22 d'abril vam presentar una instància a l'Ajuntament de Manlleu per tal que es fes arribar la moció proposada als diferents partits polítics amb tradició democràtica amb representació a l'Ajuntament: ERC, ICV, CiU i regidors no adscrits. Des dels serveis tècnics de l'Ajuntament ens van confirmar que hi havia temps suficient perquè pogués ser inclosa a l'ordre del dia de la sessió plenària del proper 30 d'abril si els diferents partits així ho volien.

El dimecres 24 d'abril vam rebre com a resposta que la moció no seria presentada ja que, segons l'escrit, "el procediment habitual és passar aquestes propostes al Departament d'Urbanisme, el qual està fent un llistat amb les propostes que ens van arribant." També s'especifica que s'ha "iniciat el procediment per establir a Manlleu un nomenclàtor oficial, on hi hagi el reglament corresponent".

No creiem que aquests siguin motius suficients per no presentar una moció d'homenatge a Guillem Agulló, amb la trascendència i visualització que té que una proposta així passi pel ple municipal de Manlleu. Lamentem doncs, la clara manca de voluntat política dels diferents partits per posicionar-se públicament amb un tema tant sensible com aquest ara que fa 20 anys de l'assassinat d'en Guillem.

Per acabar volem posar de manifest que des del Casal Popular Boira Baixa seguirem treballant amb la lluita antifeixista com un els nostres eixos bàsics.

Feixisme, mai més. Enlloc. Contra ningú. 
Guillem Agulló, ni oblit, ni perdó! 

Casal Popular Boira Baixa de Manlleu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada