divendres, 18 de maig del 2012

Xerrada ILP per la dació en pagament al Casal Boira Baixa




































Aquest proper dijous, 24 de maig a 2/4 de 9 del vespre, tindrà lloc al Casal Boira Baixa una xerrada informativa sobre la ILP per la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social.

RECOLLIDA DE SIGNATURES PER LA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR HIPOTECÀRIA A MANLLEU

El mes d'abril va començar a Osona la recollida de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular per a la regulació de la dació en pagament de les hipoteques, de la paralització dels desnonaments i del lloguer social.

Aquesta iniciativa proposa la modificació de la llei que contempli:
- La dació obligatòria per als bancs en casos d'execuació hipotecària
- La cancel·lació del deute que les persones que ja han perdut l'habitatge segueixen tenint amb el banc perquè la llei permet quedar-se'l per un 60% del seu valor de taxació
- La reconversió dels pisos embargats pels bancs en habitatge de lloguer social, amb preferència per les persones que ja hi viuen

És promoguda per la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH), els sindicats CCOO i UGT, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals.

El Casal Boira Baixa, l'Associació de Veïns del barri de Vilmairosa i persones a títol individual de Manlleu col·laboren a la campanya de recollida de signatures.

Per altra banda, s'han establert diferents punts de recollida de signatures permanents a:
- Cafeteria del Casal Cívic Frederica Montseny
- Espai Solidari (botiga Comerç Just)
- Farmàcia Pou (C/ Vilamirosa)
- Casal Boira Baixa

La recollida també serà present puntualment al mercat del dissabte i a alguns esdeveniments culturals de Manlleu fins al mes d'octubre.

Podeu trobar més informació a:
De la campanya a nivell estatal: www.quenotehipotequenlavida.org
A Osona: drethabitatge.blogspot.com.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada