dilluns, 21 de novembre del 2011

Boira Baixa - 9 anys




















Ja fa 9 anys que un grup de joves es va reunir per primera vegada per tal d'engegar el Casal Popular Boira Baixa, un col·lectiu autogestionat de Manlleu que amb el temps ha aplegat desenes de joves, de somnis, lluites i il·lusions col·lectives.

En motiu d'aquest aniversari, hem preparat un conjunt d'actes reivindicatius i culturals. Convidem als veïns i veïnes de Manlleu, així com també els d'altres poblacions, a assistir-hi i a participar-hi.

Actualment vivim moments difícils als Països Catalans. La nostra llengua pateix atacs en forma de sentències, el territori és agredit i malmès i la nostra economia és espoliada. La via de nous estatuts, de concerts econòmics o pactes fiscals, està del tot obsoleta i esgotada, tal i com el temps s'ha encarregat de donar-nos la raó. Mai hem cregut en la reforma o pacte amb els estats espanyol i francès, sinó en el treball diari per la independència dels Països Catalans.

A nivell social, se'ns presenten grans reptes. Assistim en una demostració diària on el poder financer i unes poderoses minories controlen grans àmbits de decisió de les mal anomenades democràcies occidentals, que estan al servei dels mercats i del capital enlloc d'estar-ho del poble.

Es produeixen desenes de desnonaments cada dia, aixafant un dels drets més bàsics i universals com és el de l'habitatge. La precarietat laboral s'estén i assistim a reformes laborals destinades a ampliar l'edat de jubilació, a reduir les pensions i a enfonsar drets, el reconeixement dels quals ha costat molts anys de lluites.

Veiem, també, com aquesta difícil situació és aprofitada per grups feixistes, que amb discursos populistes i lluny d'aportar solucions als problemes de la societat, treballen per crear fractures socials per poder-se'n beneficiar.

La sanitat pateix greus retallades i assistim a un accelerat procés de privatització de l'educació com ja fa anys que el SEPC ha estat denunciant, vaticinant i combatent a instituts i universitats. En aquest context, la repressió a aquells que gosen proposar alternatives per part dels diferents governs autonòmics i estatals es veu accentuada.

Calen també, encara avui en dia, pràctiques que trenquin amb l'homofòbia i la discriminació sexista, i que acabin amb els rols patriarcals que ens imposa el model de societat actual.

En aquest context de lluita, l'organització en col·lectius, assemblees i entitats és de vital importància. Des del Casal Popular Boira Baixa ens comprometem a seguir treballant per Manlleu, per la cultura i per la independència dels Països Catalans. A reivindicar una democràcia participativa, a contribuir des del nostre àmbit a transformar la societat i a fer-ho sempre, amb un gran somriure!

"Lluita i vida, i els estels que onegin lliures!"


ACTIVITATS

Concert ARNAU PALLAROLS (cantautor torellonenc) presenta LA LLÚDRIGA
Divendres 25 de novembre
AL CASAL BOIRA BAIXA 22h (gratuït)
http://www.myspace.com/arnaupallarols

Concert CESK FREIXAS en solitari
Divendres, 2 de desembre
AL CASAL BOIRA BAIXA 22.30h (gratuït)
http://www.ceskfreixas.cat

TORNEIG POPULAR DE POKER
Dissabte, 3 de desembre
AL CASAL BOIRA BAIXA 16h

Projecció del documental “ESCANYATS PER LA HIPOTECA” amb la intervenció de membres de la PLATAFORMA PEL DRET A L’HABITATGE D’OSONA
Divendres, 9 de desembre
AL CASAL BOIRA BAIXA 20h
http://drethabitatge.blogspot.com

PINTADA D’UN MURAL
Dissabte, 10 de desembre
11h

Projecció del documental “TRANXGENIA” amb la intervenció de Ferran Tusquellas, membre de SOM LO QUE SEMBREM
Divendres, 16 de desembre
AL CASAL BOIRA BAIXA 20h
http://www.somloquesembrem.org

PINTADA D’UN MURAL AL CASAL i SOPAR D’ANIVERSARI BOIRA BAIXA
Dissabte, 17 de desembre
AL CASAL BOIRA BAIXA 17h-21h

TALLER DE TIONS
Dijous, 22 de desembre
AL CASAL BOIRA BAIXA 17h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada