dimecres, 3 de febrer del 2010

3r Aniversari del Casal BOIRA BAIXA de Manlleu - Desembre 2005






































Xerrada "Els MOVE" - 21.11.05
La xerrada va anar a càrrec de dos membres Move, Ramona Àfrica i Kevin Àfrica, que coneixen de primera mà la tolerància zero i els sistemes de repressió Nord Americans.
MOVE és una organització revolucionària formada a la ciutat de Philadelphia a principis dels 70. És una experiència de lluita i resistència afroamericana que ensenya als seus companys a respectar-se a si mateixos i a defensar els seus drets davant l’opressió del sistema Nord Americà.
El col•lectiu basa el seu funcionament en uns criteris de respecte cap a tota forma de vida. Els Move han estat violentament perseguits, assassinats i empresonats i dediquen gran part dels seus esforços a exigir la llibertat de diversos membres del col•lectiu, un d’ells ex “pantera negra” Mumia Abu-Jamal, que s’ha lliurat diverses ocasions de la pena de mort gràcies a la resistència de l’organització.









Acústic "Estel Roig" - 25.11.05
La veu compromesa d’Estel Roig va arribar a Manlleu per participar en els actes commemoratius dels tres anys d’existència del Casal Popular de Manlleu Boira Baixa. Aquesta jove formació musical originària de les terres de Ponent va fer un repàs de la cançó d’autor més rellevant catalana. Des de la nostàlgia de Lluís Llach fins a la força d’Obrint Pas passant per recordar a Ovidi Montllor a qui van retre un particular homenatge. En una hora aproximada d’actuació íntegrament acústica la poesia també va cobrar importància al recordar versos de diferents poetes del nostre país.









Teatre "31xdotze" a càrrec del grup Kisca Kisca - 02.12.05
31xdotze és un espectacle que ha sorgit de l'alliberació espontània de dues ments que continuen sense cansar-se.
Dos catalans representen a 7 milions de persones (perquè ja som més de 6 milions). 31xdotze és el resultat de 365 dies que queden resumits en una hora d'espectacle on es fa una pinzellada de les festes més o menys importants de l'almanac. Els dies compresos entre l'1 de gener i el 31 de desembre formen un petit mirall d'autoreflexió i conserven l'humor descarat i atrevit del Grup KiscaKisca.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada